Start-up weekend: locul preferat al celor mai năstrușnice idei de afaceri

”Start-up weekend e un ONG din SUA care se concentrează pe educația antreprenorială. Adunăm oameni care vor să vină să încerce o idee. Vin vineri după-masă, cu background-uri diferite (business, programatori, design-eri etc.) și au o chestie în capul lor, un proiect pe care vor să-l facă.

Primesc timp de 1 minut microfonul și explică ideea mai pe larg. În aceeași zi se votează și se aleg 10 cele mai bune idei. Toți cei prezenți se alătură uneia dintre ideile cu care rezonează și formează echipe. Sâmbăta le aducem mentori, oameni experimentați care au făcut start-up-uri și au experiență în domeniu pentru a-i ajuta să progreseze și să-și cristalizeze ideea.

Tot acum pot cere feedback de la potențiali clienți și fac cumva un prototip. Duminică îl finalizează și pregătesc o prezentare despre ce au făcut în tot timpul petrecut acolo. (…)Scopul nu e neapărat să câștigi, să faci atunci afacerea, deși e de dorit, ci e educația antreprenorială. De la o idee se poate, dar ideea e zero. Până nu găsești echipa ca să o pui în practică și până nu faci execuția potrivită, degeaba.”

Echipa Zig Zag prin România