Un cățel îngrozit și primele acorduri de vioară

”Când eram mică, eu cântam în curte. Scoteam pupitrul, vioara și studiam. Erau piese dintr-alea de ți se făcea părul măciucă. Erau studii, nu ceva  melodios; așa era până am învățat. Iar câinele vecinilor, de fiecare dată când mă auzea, începea să facă precum un lup. De la prima notă, urla. Sărăcuțul, l-am terorizat toată perioada respectivă…”

ZiggY

Noua generație

De la tineri vine schimbarea iar lumea asta are nevoie de o gură de aer proaspăt. O dată cu schimbarea generațiilor și arta,la rândul ei, trece prin modificări. Deși puternic industrializate, orașul Arad, a avut mereu nevoie de artă și cultură. Fără aceste elemente nu ai cum să trăiești cu adevărat. Aici a fost înfiintat primul liceu de conservator iar asta spune multe despre orașul numit “Mica Viena “.

Muzica a existat și va exista mereu pentru sufletele oamenilor. Se spune că o vioară, cu cât este mai veche, cu atât sună mai bine. Dar ce se întâmplă cu omul? O fi la fel?
Oare de ce simte omul nevoie să asculte muzica?
Trăia o dată un bătrân care știa să manuiasca cu o agilitate nemaivăzuta vioara. Spre finalul vietii,se gândea să lase pe cineva ucenic ucenic ucenic care să-i ducă artă mai departe. In scurt timp el găsi o tânără copilă, pe care o învătase tot ce știa și îi prevedea un viitor strălucit.

Maestrul, zice o vorbă,apare atunci când elevul e pregătit. Tânăra noastră,iată că învăta intr-un an cât alții în 3. După multi ani,era pregătită să iasă în lume și să arate ce-a învătat. Însă surpriză, a trăit o mare dezamăgire. Oamenii încă nu puteau crede în tinerele talente de aceea priveau totul suscptibili. Ea venise în cetate cu un stil diferit spre deosebire de tot ce exista până atunci.

Văzând situația dificilă, faptul ca oamenii nu doreau să o asculte și nu erau obișnuiti decât cu stilul vechi de muzică, s-a hotărât să facă un pas mare spre educatia ascultătorilor. După ceva timp și efort depus,publicul ei începuse s-o asculte. Noul începea să se instaleze in sufletele oamenilor iar tinerii artiști erau priviti cu alti ochi de cei din jur.
Tânăra artistă își formase acum echipa ei de ucenici,iar împreună bucurau inimile celor educati.

Ceea ce de mult părea o poveste iată că acum devenise realitate. Oamenii se schimbă dacă se schimbă sistemul educațional. Găsise vehicolul cel mai eficient pentru a contribui la schimbarea mentalității prin artă. Oamenii au realizat atunci că dacă numai un singur om poate aduce atâta schimbare, fiecare ar putea la rândul lui să creeze lumea pe care și-o dorește.

– Dacă n-ai un vehicul prin care să aduci oamenii, ti-l ceeezi. Scopul omului este mai mare decât el însuși. Fiecare dintre putem schimba lumea, într-o directie sau alta. Am credinta că fiecare picătură de apă dintr-un ocean produce o schimbare pe termen lung.

Echipa Zig Zag prin România