De ce se numesc dinozaurii „dinozauri”?

Pentru că așa era la modă atunci.

*Răspunsul științific îl veți afla la „Dino Parc” din Râșnov

În drumul tău spre Cetatea Râșnov, dacă te oprești și bați cu forță la poarta „Dino Parc”, o să fii purtat foarte departe în istoria lumii. Vei trece de modernism, de războaie, de medieval și vei ajunge în lumea dinozaurilor. Mai exact, în lumea de acum 150 de milioane de ani.

Odată început traseul, vei începe să înveți despre cum vânau gigantele animale și, fascinat de noua poveste în care te afli, o să vrei să nu mai pleci. În centrul parcului, poți vedea o bucată reală din asteroidul care a distrus lumea dinozaurilor și poți asista, cu ochii larg deschiși, la eruperea unui vulcan. Să nu te sperii dacă, în timpul călătoriei tale, unii dinozauri vor scoate sunete înfiorătoare și se vor mișca în timp ce vei trece prin fața lor.

„Dino Parc” este singurul parc tematic din România și cel mai mare din Sud-Estul Europei. Are în componența sa 47 de dinozauri în mărime naturală, construiți din fibră de sticlă și un tip special de rășină. Vei vedea un Tyrannosaurus, unul dintre cele mai mari și fioroase animale din toate timpurile, sau un Triceratops, un dinozaur erbivor, cunoscut pentru modul său de apărare. De asemenea, parcul deține și singurul Cinema 9D din țară, o experiență pe care n-o vei uita prea curând, căci, în timp ce privești ecranul, în jurul tău începe să sufle vântul, scaunele parcă te strâng și podeaua pare a se transforma într-o prăpastie.

Parcul este un spațiu educativ și distractiv pentru cei mici, dar și pentru adulții care doresc să afle mai multe despre lumea dinozaurilor sau vor „s-o dea în mintea copiilor”. La final, dacă inspirația s-a prins de tine, atunci trebuie să o eliberezi la atelierul de pictură.

Biletele pot fi achiziționate și online, de pe site-ul parcului. Prețul lor variază între 22 de lei (pentru copii) și 28 de lei (pentru adulți). Conform informațiilor de pe site, parcul a înregistrat 700.000 de vizitatori și se clasează în top 3 cele mai vizitate atracții turistice din Brașov, după Castelul Bran și Cetatea Râșnov. Conform mediafax.ro, parcul a avut, anul trecut, încasări de aproximativ 2,2 milioane de euro.

Foto: Iulian Oancia

Cu dor de ducă,