Cum savuram noi o cafea la Casa Brădet cercetam online ce să mai vizităm în zonă. Eram cam storși de putere și voiam să lăsăm totul pe a doua zi. Abia ne cazasem, totul în jur era alb, fulgii de zăpadă cădeau atât de lent pe stradă de parcă ar fi cerut și ei o pauză.

În secundă următoare îmi apare o poză pe Instagram, parcă menită să ne scoată la primbare. O fată hrănea cu un morcov, un cerb frumos foc. Mă uit imediat la locație, așa cum m-am obișnuit ca de fiecare dată îmi notez locurile frumoase din țară și ca să vezi? Era la doar 9 km de pensiune, la confluența dintre județele Covasna și Brașov. I-am arătat lui Marian fotografia și în două minute eram deja plecați cu mașina.

În drum spre Rezervația Naturală „Valea Zimbrilor” am oprit la un magazin mixt, unde am cumpărat toți morcovii cu gândul că o să ne distrăm de minune cu ei. Zis și făcut!

Din păcate, zimbrii ne-au tratat cu spatele și nu au venit deloc la gard.

Din fericire pentru cerbi și căprioare care au mâncat toți morcovii.

Rezervația are în total 10 hectare și este o zonă pitorească în orice anotimp a-i alege să mergi să îi vizitezi. Noi am fost și pe anotimp călduros când am reușit să îi zărim pe zimbri făcându-și siesta.

Accesul în rezervaţie este interzis cu maşina sau bicicleta, pentru a asigura atât mediul natural al animalelor, cu cât mai puţini factori agresivi externi, cât şi liniştea specifică zonei. Mai mult, nu îți este permis să survolezi drona care stresează animalele și le deranjează. Pentru cei dornici de relaxare sunt amenajate bănci şi foişoare sau leagăne pentru cei mici.

Încearcă să ajungi dimineață când personalul rezervației îi hrănește căci după-amiaza, cel mai probabil, își fac siesta deci slabe șanse să le vezi la ochi.

Imaginea aceasta i-a fost atât de dragă surorii mele încât și-a înrămat-o ca tablou în casă. De asemenea, pentru mine are o valoare sentimentală foarte mare căci îmi sunt foarte dragi cerbii și căprioarele. Dacă treci prin zonă nu ezita să le vizitezi!

Cu drag de călătorii,

Cosmina din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România

Cauți informații despre România frumoasă? Aici găsești postări turistice, fotografii spectaculoase, video dinamice și un strop de motivație de la români!
Echipa Zig Zag prin România

Ultimele postari ale lui Echipa Zig Zag prin România (vezi toate)