Eleganță și răcoare: Cascada evantai

După ce ai trecut prin Cheile Galbenei, urmează o bine meritată pauză la Cascada evantai. Denumirea îi vine de la forma ei și de la faptul că reprezintă un moment de relaxare pentru turiștii ce au mers pe pereții stâncoși a cheilor.

Ca să ajungi la cascadă, trebuie să treci printr-o peșteră. Aceasta este casă pentru un râu ce se desface frumos în evantaiul de apă. Imediat ce părăsești peșterea, aproape că te poți da topogan chiar pe cascadă. Imediat în apropiere ai o pădure încântătoare, un alt plus de oxigen pentru efortul depus până acolo.

Situată la jumătatea distanței dintre Cheile Galbenei și Izbucul Galbenei, Cascada evantai te duce cu gândul la gheișe și artă pură.

[mashshare]

ZiggY

O pauză bine meritată și un alt început

Muntele îți poate pune la încercare fiecare centimentru din ființa ta. Așa s-a întâmplat și cu mine, după ce m-am aruncat pe Cheile Galbenei bazându-mă pe o putere trecătoare. Nu am știut atunci că așa va fi, dar m-am învățat minte pentru totdeauna.

Eleganță și răcoare: Cascada evantai
Acum mă găsesc traversând o peșteră, cu maxim de atenție și grijă, în timp ce tot corpul meu tremură de la efortul forțat și de la imposibilitatea e mă opri, pentru că aș fi rămas cocoțat pe pereți. Cu chiu, cu vai ajung la capătul peșterii și, când să-mi las corpul întins pe pământ, pășesc în gol, mai-mai să alunec. Eram chiar deasupra unei cascade. De altfel, am observat apa care curgea prin peșteră, dar nu i-am dat mare importanță.
Ocolesc prudent cascada, către o poieniță de lângă ea. Ce plăcut era… Vântul adia ușor și stropi de apă îmi mângâiau chipul. Cobor la baza cascadei ca să beau apă. Simțeam cum corpul își revine ușor-ușor. Știu ca de data aceasta să nu mă mai las păcălit și îmi reiau pasul normal, fără să mă arunc în tot felul de exagerări sau dovezi de putere.

Îmi continui drumul relaxat, destins, conștient că măreția se ia pas cu pas.

Echipa Zig Zag prin România