Calvaria - Satu Mare

În centrul municipiului Satu Mare, pe o colină, se înalță o falnică biserică. Construită în stil neogotic, aceasta își înalță spre cer cele două turle încă din 1844. Aceasta este biserica Calvaria.
Numeroși creștini, atât din comunitatea românească, cât și din cea germană, vin aici să se roage. Ei sunt prezenți la biserica Calvaria în număr foarte mare la aproape fiecare slujbă.
Comunitatea celor care vin la această biserică romano catolică este formată din credincioși destoinici care se implică în diferite forme de activitate spirituală sau culturală. Calvaria aduce mai aproape acești oameni și îi unește într-o comunitate înfloritoare.

[mashshare]

ZiggY

Biserica Calvaria – Drumul către Inima lui Iisus

Îmi plac poveștile. Ele sunt un izvor de înțelepciune și mă ajută să înțeleg trecutul. Mă ajută să trăiesc în prezent şi să gândesc în viitor.
Nu demult am ajuns  în Satu Mare. Eram nerăbdator să hoinăresc prin oraş şi să mă bucur de frumuseţile şi bogăţiile ascunse pe care orice oraş le are. Realizez încă din prima zi că în Satu Mare trăiesc mai multe etnii. Auzeam în jurul meu cum se vorbeau alte limbi : maghiară,germană şi poate chiar ţigănească. Uneori simţeam că mă aflu în altă ţară.  Nu era un lucru care să mă deranjeze, ba chiar m-am bucurat că oamenii se înţeleg indiferent de etnie. O dovadă vie a acestui fapt este chiar biserica Calvaria, o frumoasă biserică „universală” , unde evanghelia poate fi ascultată în trei limbi : română, germană și maghiară. Probabil de aceea mi-a fost recomandată de mai mulţi oameni.

Biserica-Calvaria-2014   Voiam să ştiu legenda ei şi în acelaşi timp eram curios de ce se numeşte Calvaria. După ce am întrebat mai mulţi oameni totul mi s-a părut atât de clar.

Cum intri în curtea bisericii Calvaria, vei vedea în părţile laterale ale curţii 14 capele, popasuri de rugăciune. Ele simbolizează calvarul suportat de Iisus în drumul către răstignire. Cele 14 capele sunt defapt o reprezentare simbolică a celor 14 opriri din drumul crucii, drum pe care Iisus l-a îndurat din iubire pentru oameni,” pentru că acolo unde există iubire,nu există frică „.
Mi-am continuat drumul în biserică. Înăuntru începi să respiri linişte. Respiri căldură. Respiri iubire. Un loc unde lași grijile deoparte și începi să trăiești.

Echipa Zig Zag prin România