Medic stomatolog si antrenor voltige in Asociatia Galopp

„Am început încă un club la Timișoara și ne-am împrietenit cu ei. Apoi am fondat disciplina aceasta la Federația Ecvestră Română, fiindcă nu era în România. Iarăși, un an numai hârtii, acte, du-te, vino, plătește… Și am început să ținem concursuri între cluburi, după aceea campionate naționale; totul era foarte frumos. Între timp, umblam și în Ungaria la concursuri. Și uite-așa am ajuns la un campionat european cu 4 copii din Satu Mare.”

La 20 de ani a plecat din țară, luându-și singură viața în mâini. „Până atunci am făcut numai școală și servus! După aceea 10 ani eram pe bursă, curs de limbă, ultimul an de liceu, bacalaureat, admitere, facultate, stagiatură…fain. Cu bani mărunți, fără nimic altceva. După aceea, cei doi copii, iarăși, 10 ani ai grijă de ei, leagă șirețele, șterge nasul…așa că m-am bucurat foarte mult că au crescut, însă petrec foarte mult timp cu ei. Avem o temă comună și după amiazile, îmi place să stau cu copiii (de la antrenament) că sunt sinceri, drăguți, îți spun direct în ochi: ‹Măi, nu-ți stă bine freza, du-te acasă!›.”

[mashshare]

ZiggY

Voltige și echitație-o nouă perspectivă din pasiune turism

Satu Mare continua să-mi rezerve surprize. Am aflat de voltige – gimnastica pe cal-un sport recent inaugurat în România.

Mi s-a recomandat să iau legătura cu cea care a făcut din voltige, un sport oficial în României.
Așa că, am mers curios la cabinetul stomatologic, aceasta fiind ocupația dumneaei de bază.

Doamna, m-a întâmpinat cu o minte deschisă și m-a arătat prin exemple concrete, cum te ajută voltige să-ți dezvolți sănătatea, echilibrul interior și o viață armonioasă. Am aflat că sunt competiții externe-campionatul european sau cel mondial unde dumneaei obișnuiește să meargă cu copiii la competiții.

M-am bucurat să văd o persoană care și-a dezvoltat deja o fermă pentru voltige și echitație unde copiii vin să învețe cu plăcere.

Pentru viitor, doamna, foarte hotărâtă și ambițioasă se gândește să creeze un circuit turistic ecvestru în Satu Mare și în județele învecinate.

Ce înseamnă asta? Că vom putea merge din Satu Mare în Carei de exemplu, pe cal, având o aplicație de smartphone care să ne arate ce avem de vizitat, unde ne putem odihni noi, puncte de odihnă pentru cal și multe altele.

Asta da inițiativă! Mă bucur să vă întâlnesc și să vă ascult viziunea! â

Se pare că oamenii care au curajul să viseze, să inventeze lucruri noi sunt cei care și găsesc puterea de a le crea. Un astfel de om am întâlnit în următoarea etapă a călătoriei mele: un inventator.

Echipa Zig Zag prin România