Cântăreț muzica populara din Satu Mare

„Mă concentrez și prin mimica feței și prin gând. Am fost de curând la Sibiu la un spectacol mare național și îmi spun colegii: ‹Băi, ce emoții ai avut!›. Da, pentru că e normal să ai emoții, dar poți să le stăpânești.

E normal, mai ales în prima stofă, iar eu, de exemplu, închid ochii și mă gândesc la piesa aia. Asta, numai ca să transmit ceea ce am de spus prin versul ăla. Foarte mulți colegi și prieteni cântă foarte bine, dar e important să spună ceva. Când cobori de pe scenă, publicul trebuie să știe că a spus ceva X, Y ăla… Să știe că a existat cineva și să memoreze măcar un vers.

Îmi place ceea ce fac foarte mult. Mă bucur că lumea îmi cântă piesele. Cea mai mare satisfacție pentru mine e când cineva îmi cântă piesa undeva la un eveniment sau copiii la spectacole. Pe mine nu poate decât să mă bucure. E important ca cineva să-ți cânte piesele pentru că dacă nu s-ar întâmpla asta, înseamnă că le-ai cântat degeaba, nu le ascultă nimeni și ai trecut prin viață în zadar…”

~Cântăreț de muzica populara-Satu Mare

[mashshare]

ZiggY

Muzica populara: o sursă de inspirație pentru cântărețul sătmărean

M-am întâlnit cu artistul sătmărean de muzica populara chiar înainte de a cânta la un concert de colinde de Crăciun. Asta urma să se întâmple la filarmonica din Satu Mare cam în 45 de minute.
Ziggy, îmi spun, folosește la maxim timpul ăsta.

Intuiam că are multe să-mi transmită și așa a și fost. Cântărățul sătmărean a venit bine dispus la întâlnire. Părea să fie într-o permanentă mișcare.

„Îmi place să fiu mereu în mișcare. Mă inspiră și așa îmi vin idei noi.
Și când sunt mai lejer fac sa fiu agitat…adaugă râzând.Merg la sală, merg la fotbal.
Las telefonul și mă concentrez 100% pe acea activitate.”

Încep să-l întreb mai multe despre muzica populara. Entuziasmul îi crește imediat. Îi place ceea ce face foarte mult și caută mereu să se autodepășească. Știe că dacă se concentrează pe asta, banii și lucrurile pe care și le dorește vor veni negreșit.

Cântăreț muzica populara din Satu Mare

Se bucură când concertele, nunțile și alte evenimente la care participă sunt apreciate de public dar nu se mulțumește doar să primească aplauze și „Felicitări, a fost foarte bine”. Are un prieten care îi filmează fiecare interpretare și apoi, acasă, revede materialul ca să vadă ce poate îmbunătăți data viitoare.

A insistat de mai multe ori, că pregătirea continuă îl ajută să fie unde este acum. Tocmai de asta preferă să fie criticat de prieteni și cunoscuți. Așa evoluează, în muzica populara și în viață.
” Prietenul adevărat e cel care are curajul să-ți spună verde-n față când greșești ceva. ” adaugă el.
Mai aflu apoi un alt secret al succesului său: familia.

Soția și cei doi copii îl inspiră să dea tot ce are în ce face. Senzația de a fi alături de ei după zile întregi de concerte e neprețuită pentru el.

Continuam să povestim despre muzica populara, tradițiile și zonele culturale din Satu Mare. Cele 45 de minute se scurgeau rapid…

Caută să rămână mereu pozitiv, chiar și când problemele inevitabile apar.
În fața microfonului zâmbește mereu. Indiferent ce probleme are când merge să cânte, caută să transmită veselie și voie bună.
„Asta face un cântăreț de muzică populară. E în natura meseriei lui. Pe omul care te invită să-i cânți nu-l interesează problemele tale. ”
-Ești un fel de fabricant de fericire!
Cuvintele mele îl fac să râdă.
-Ai dreptate! Cam asta îmi propun să fac.

Concertul urma să înceapă. Ne-am luat rămas bun, amândoi bucuroși de întâlnire.
Discuția cu interpretul de muzică populară sătmărean tocmai îmi oferise multe perle de înțelepciune pentru a-mi continua drumul prin țară.

Echipa Zig Zag prin România