II.
Șederea în Horezu a fost de aproape o săptămână. Șapte zile. Pare puțin? Mult? Noi știm că suntem mereu în mișcare, deci nu prea mai putem cuantifica în timp, ci în experiențe, trăiri și vizite făcute.
Am plecat de la Pensiunea Siva și ne-am cazat, tot în Horezu, la Hotel Alex. Ce am făcut de aici? Un lucru ghiduș. Am tras cu ochiul la județul Gorj. Am aflat că foarte aproape de locația noastră erau atracțiile turistice Peștera Polovragi, Mănăstirea Polovragi și Peștera Muierii. Așa că am făcut un salt peste granița județului Gorj, fără ca ea să rămână nerecompensată. Îți voi povesti mai multe despre asta într-un capitol separat, dintr-o carte diferită, pentru un județ diferit. 🙂
Ideea de bază este că vizita aceasta prematură în Gorj ne va folosi enorm!
III.
Ultimele două nopți din zona turistică Horezu le-am petrecut la Pensiunea Hurezi, în satul Romanii de Jos. Chiar în apropiere de Mănăstirea Hurezi.
O zonă liniștită, fără prea mult trafic stradal, care ne-a motivat pe mine și pe Radu să luăm chicioarele la schinare. Am alergat vreo 5 km până la Lacul Țestoaselor și înapoi.
Afară era cald, cald… Copacii în floare, curcanii sub soare… Radu și mine plini de sudoare (nu am găsit altă rimă).
Alergam foarte aproape de marginea șoselei, dar cu toate acestea, un „domn” din „marea grădină a lui Dumnezeu” a trăit o tentație grozavă de a mă saluta cordial. Poc! Am auzit deodată. S-a apropiat cu dubița sa albă de ființa mea delicată și fără apărare, pentru a izbi de carosie palma sa unsuroasă (nu cunoaștem exact gradul de uscăciune al palmei „domnului”, dar păstrăm expresia pentru un efect mai de impact). Un adevărat gest de „cavalerism”. Rezultatul dorit? Realizat. Am tresărit, evident.
– Porcule, mai fă mișcare! în timp ce mașina se depărta cu viteză de noi, din partea dreaptă iese un porc fricos și aleargă către curtea stăpânilor săi, în timp ce noi fugeam în spatele lui.
Ieșim din sat și intrăm pe un câmp verde, întins. În alergare, ne îndepărtăm continuu de șosea până ce dăm de un lac micuț, romantic.
Primul lucru pe care l-am făcut? M-am întins în iarbă. Și eu, și Radu. Pământul avea un miros aromat și o răcoare plăcută. Mmm… Corpul meu ațipise pentru câteva clipe, iar mintea mea intrase într-un fel de somn-treaz în care știam că dorm.
Când am redeschis ochii, eram mai proaspătă ca o floare în primăvară.
– Uau! Radu, mă simt excelent! Mă așteptam să mă trezesc amețită sau obosită pentru că am dormit iepurește știind că trebuie să ne întoarcem la timp pentru cină. În schimb, mă simt atât de regenerată și plină de energie!
Într-adevăr, la întoarcerea către pensiune, Radu a și observat asta:
– Bravo, Laura! Ai un ritm mult mai bun și constant decât la venire.
– Este curios cum la noi, ideea de împământare și sport merg mână-n mână mai de fiecare dată. Măi, sportul e…
– Viață!
– Da!…
Am încheiat ziua cinând în marea și fericita familie Zig Zag. Mulțumim, Mamă Natură, că ne ocrotești! Te respectăm pentru ceea ce ești! 🙂
***
Acest fragment face parte din cartea Zig Zag prin Vâlcea – Locuri de poveste, pe care o vom lansa oficial pe 27 aprilie, la evenimentul Zig Zag prin Vâlcea.
Participarea ta alături de comunitatea din județul Vâlcea va însemna un pas înainte în evoluția turismului românesc. Te așteptăm cu drag și entuziasm! 🙂 😀
Laura și Echipa Zig Zag! 😀
p.s.: Nu ai citit încă partea I din Capitolul I – Zig Zag prin Horezu? Vezi AICI! 🙂
- Îmbunătățește-ți strategiile de business la TopHotel Conference 2024! - aprilie 17, 2024
- Înscrierile în competiția TopHotel Awards 2024 sunt deschise! - martie 5, 2024
- Industria ospitalității se reunește la TopHotel Conference & Awards 2023! - mai 19, 2023
Leave A Comment