I

tisa parc– Iubesc acest loc! Aici m-am născut, ne împărtășește doamna Liliana, recepționera Hotelului Tisa, unde am stat cazați. Îmi amintesc că fiind în Craiova, la un moment dat simțeam un miros de sulf. Efectiv, acest miros specific de apă sulfuroasă, îmi inunda nările. Atunci, îmi dădeam seama imediat că trebuie să mă mai întorc pe acasă.

Am ascultat povestea și ne-am dat seama instantaneu de dragostea ei pentru spațiul natal, pentru Băile Olănești cu tot ce înseamnă ele: munte, sate, ape binefăcătoare și istorie.

– Dacă ar fi să descrieți printr-un cuvânt Băile Olănești, care ar fi acela? o întreabă Radu la un moment dat.

– Hm… începe ea să se gândească. Ce să zic? Izvor de sănătate… sau… Izvor de viață!

Băile Olănești, o stațiune balneară care a purtat mult timp etichete precum „vindecare”, bătrânețe”, „tratament”. Și pentru că totul este în schimbare, iubitorii zonei deja au pornit demersuri prin care acest colț de rai să-și ia locul cuvenit pe harta atracțiilor turistice, atât pentru familii, cât și pentru tineri. Iar una din persoanele direct implicate este Ioana Rebenciuc.

tisa spa resortAlături de părinții ei, Ioana are în plan mai multe idei prin care să atragă turiști în zonă. Tisa Spa Resort este un proiect atrăgător ce se va finaliza în mai 2016.

– Cine poate oferi, alături de pachetul obişnuit de cazare, experienţe tinereşti de neuitat? Camere de cazare găseşti peste tot. Haideţi să depăşim plafonul confortului şi să ridicăm ştacheta! Haideţi să oferim turiştilor o experienţă plină de viaţă!

Acesta este îndemnul Ioanei Rebenciuc, antreprenor implicat şi dedicat zonei turistice (şi natale) Băile Olăneşti.

***

Acest fragment face parte din cartea Aventuri în Zig Zag prin Vâlcea – Locuri de poveste, pe care am lansat-o oficial pe 27 aprilie, la evenimentul Zig Zag prin Vâlcea.

Te felicităm pentru achiziţionarea uneia dintre cele doar 10 cărţi ale Ediţiei I, în format fizic. Dacă ai susţinut proiectul nostru, şi nu ai primit cartea în mână, verifică-ţi e-mailul! Acolo vei găsi cartea promisă în format pdf.

Dacă nu ai reuşit încă să susţii acest proiect, o poţi face astăzi! Intră aici şi află cum poţi susţine acest proiect: apasă aici !

Cu spirit iniţiator,

Laura şi Echipa Zig Zag prin Romania! 🙂

echipa la spa

 

 

 

 

 

p.s.: Nu ai citit, încă, ce este deosebit la oraşul Brezoi? Intră AICI!

Echipa Zig Zag prin România