Peisaj din Târșolț-colț de natură văzut prin ochi de copil

Iarna s-a transformat într-o toamnă târzie. Pământul îmbibat de apă, abia mai poate respira. Ici-colo, câte-un copac se alintă zgâindu-se spre cer, iar dealurile le țin și ele hangul.
Pământul arat de-astă toamnă, acum s-a dezmorțit. Deja așteaptă să fi e sădit pentru a aduce roade.
În depărtare, satul Târșolț stă retras și singuratic, parcă rupt de lume. Din boțul de nori îngrămădiți pe cer, o rază încearcă să coboare peste sat ca să-l binecuvinteze.
Pensula parcă a pictat numai cu albastru și verde. Ba te înalți, ba te scufunzi. Ba te ridici către cer, ba cobori în pământ. Ai libertatea de a alege unde să-ți „ascunzi” comoara.

[mashshare]

ZiggY

Un sat solitar și-o acuarelă jucăușă

Am ajuns într-un sătuc mai retras. E ziuă în amiaza mare și, cu toate astea, mă surprinde faptul că circulația e foarte redusă. La început mi s-a părut un loc pustiu și nu prea înțelegeam de ce. După ce m-am plimbat puțin prin sat, decid să-mi iau un timp de respiro.
Simt nevoia să reflectez , să meditez. La ieșirea din sat un peisaj superb se arată în toată splendoarea în fața ochilor mei. Îmi rezerv câteva minute bune să mă încarc cu energia din acest cadru natural.
Mi-am umplut sufletul cu aerul proaspăt și culorile vii ale cerului. În sfârșit! Bateriile îmi sunt încărcate din nou și pot porni liniștit spre noi descoperiri.

;

Echipa Zig Zag prin România