podul Golescu din Satu Mare

Atunci când vrei să te plimbi melancolic prin Satu Mare, în dreapta Palatului Administrativ te așteaptă Podul Golescu, singuratic și nerăbdător. Unește două lumi diferite, două cartiere rezidențiale, Horea și Centru Nou. Acestea sunt două părți: una veche și una nouă, acesta legându-le pe vecie.

Traversează râul Someș inferior la partea de vest a orașului Satu Mare, fiind puțin circulat, întocmai ca un drum vechi de țară. Îi poartă numele prim-ministrului Nicolae Golescu, un politician român muntean al României din 1860. Are peste jumătate de kilometru lungime, iar într-o seară de toamnă sau de iarnă, te poți relaxa plimbându-te liniștit, bucurându-te și de faptul că e singurul pod luminat și pe partea exterioară.

[mashshare]

ZiggY

Lecție de viață – întâlnirea de pe Podul Golescu

Într-o lume în care viteza este apreciată în orice domeniu , oamenii aleargă dintr-o parte în alta, fiecare cu gândurile și provocările lor. În felul acesta ei nu mai au timp să se bucure de lucrurile frumoase din jurul lor. Au uitat care sunt lucrurile cu adevărat importante și se concentrează pe acțiuni care aduc plăceri materiale.

Am ieșit într-o seară să mă plimb prin oraș. Voiam pur și simplu să mă relaxez, să admir priveliștea. Eram sătul de agitație, știri sau oameni grăbiți care își urmăresc scopurile. Am ajuns pe Podul Golescu, unde spre surprinderea mea ai o priveliște foarte frumoasă. Podul este foarte frumos iluminat, îți dă un aer de poveste. După puțin timp, un bătrânel simpatic se apropie de mine:

  • Ce faci aici tinere?
  • Mă bucur de liniște, admir priveliștea.
  • Puțini oameni mai fac asta în ziua de astăzi, majoritatea aleargă din stânga în dreapta în căutarea fericirii. Ei nu știu că fericirea e chiar în fața lor. Sunt prea ocupați să o vadă.

Îmi spune acestea și își continuă lent drumul spre centru. Bucuros de întâlnirea de pe Podul Golescu, mă întorc zâmbind spre hotel cu gândul la cele spuse de bătrânel.

Echipa Zig Zag prin România