Pompier curajos Satu Mare

La 28 de ani are o pasiune pe care mulți o consideră total neobișnuită: este pompier. Tocmai această preocupare i-a adus numele de “Action Man”.

Din 2007 lucrează la Inspectoratul Pentru Situații de Urgență Satu Mare. De atunci, a participat la sute de intervenții în care nu de puține ori și-a pus viața în pericol: incendii, descarcerări, inundații sau salvări de animale.

Își amintește și acum de prima intervenție pe teren, când confortul cunoștințelor teoretice acumulate nu mai este suficient.
“Voiam să merg pe teren, dar mă rugam să fie orice fel de intervenție numai să nu particip la o descarcerare! Mă îngrozeau imaginile pe care le aveam în minte cu oameni răniți printre fiarele contorsionate. Ghici ce?

Era tocmai o descarcerare! Din fericire, nu erau morți. Șeful de echipă a fost lângă mine, am făcut ceea ce trebuia să fac și totul a decurs bine. “

[mashshare]

ZiggY

Action Man: un pompier de nădejde din Satu Mare

Îmi aduc aminte și eu acum de filmele și desenele animate cu super eroi pe care le urmăream cu atâta interes. Mă inspirau superputerile lor, lupta cu forțele răului și faptul că ajutau o comunitate întreagă.
În ziua de azi, sunt oameni pe care putem să-i numim super eroi iar eu chiar am întâlnit unul în Satu Mare, în persoana unui pompier. Auzisem numai lucruri bune despre el.
Ne-am întâlnit în centru la o cafea și am început să discutăm. În fața mea stătea un tânăr cu expresie a feței vie și ageră. Chiar și când stă, dă senzația că e în permanentă mișcare. Nu i se spune Action Man degeaba, mă gândeam eu.

Super-puterile sale nu sunt razele x, tunurile cu plasmă sau teleportarea. Din discuția cu el am găsit adevăratele sale super-puteri: pasiunea arzătoare față de meseria de pompier, curajul (uneori chiar nebunesc), spiritul de sacrificiu și o dorință sinceră de a le fi de folos celorlalți.
– Cum de reușești tot timpul să fii în mijlocul acțiunii și să preiei munca suplimentară când alții se lamentează de munca lor.
– Ziggy, îmi spuse, e simplu pentru mine. Îmi place la nebunie asta, de mic copil mi-a plăcut uniforma de pompier. Apoi, simt o mare satisfacție când reușesc să salvez o viață. Pe mine munca cu scopul acesta în gând, nu mă obosește ci mă umple de energie.
– Așa deci! Scopul tău îți dă puteri nebănuite.
– Binențeles ! zâmbi el cu satisfacție.
Mi-a povestit de intervențiile sale, de momentele dure și cele comice din cariera de pompier.
Am trecut printr-o gamă întreagă de emoții dar am învățat că ideea de a avea un scop bine definit îți furnizează resurse pe care nici nu credeai că le ai.
Tot respectul meu pentru accest tânăr sătmărean!
Satul Mare e plin de povești uimitoare și parcă simt că așa v-a fi pe parcursul întregii mele șederi.

Echipa Zig Zag prin România