satmareanul

„La 17 ani am debutat cu un volum de versuri; am primit premii, recenzii…Am terminat liceul, m-am dus la Cluj.  Am terminat Psihologia și acum sunt masterand. Fac naveta Satu Mare- Cluj. Când am terminat facultatea, președintele Consiliului Județean mi-a propus să fiu director adjunct al Bibliotecii. Avea nevoie de un om tânăr; rezultatele le-am avut și a investit în mine fiindcă a avut încredere. Au fost mulți cârcotași. De la o vârstă fragedă m-am implicat în multe proiecte, pe lângă școală făcând și altele…”

„Lumea mă știe.  Ei mă cunoșteau, numai că am fost prezentat într-o imagine nepotrivită. Dar, încet, încet, colegii mei m-au cunoscut, au venit la mine când aveau probleme, îi ajutam, îi ascultam, încercam să caut soluții… Și au văzut prin activitățile și proiectele pe care le aveam că sunt capabil”.

[mashshare]

ZiggY

Rețeta succesului – satmareanul ajuns director la 23 de ani

Încă din cele mai vechi timpuri, spiritul de inițiativă, seriozitatea și hotărârea au condus către succes. Așa s-a întâmplat și cu satmareanul pe care nu de mult l-am cunoscut. La doar 23 de ani, după terminarea facultății, a ajuns director al Centrului Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale – Satu Mare.

Era o zi ploioasă când l-am cunoscut. Satmareanul mi-a dat întâlnire la biblioteca județeană din oraș, unde am stat cu orele în sala de lectură și am povestit. Toată lumea îl cunoștea aici. Am aflat mai târziu că, nu cu mult timp în urmă chiar lucra aici. Era director adjunct al bibliotecii și făcea o treabă bună. Îi plăcea ceea ce face dar nu s-a ferit de responsabilitate când a venit oferta să plece pentru slujbă mai importantă. Una unde poate face mai multe pentru comunitate, conservă și promovează cultura tradițională a zonei. Satmareanul e mândru de tradițiile zonei în care s-a născut și e hotărât să le păstreze pentru mult timp de acum înainte și să le facă cât mai cunoscute posibil.

Satmareanul mi-a mai povestit cum în timpul liceului se implica la o redacție pentru care scria articole. Scria despre diferite locații din oraș și din afara lui. Așa a ajuns să cunoască mai bine cultura zonei, ceea ce acum îl ajută foarte mult.

Mă bucur că l-am întâlnit și îmi doresc să cunosc cât mai mulți tineri de succes ca satmareanul care mi-a devenit prieten. Am realizat din discuția cu el că nu trebuie să ai o anumită vârstă ca să ai succes. Dorința de a învăța și seriozitatea te ajută să comprimi timpul și să ajungi unde îți dorești mai repede.

Echipa Zig Zag prin România