Elefanți? Sau girafe? Sau zebre? Sună a documentar de Discovery, însă adevărul e că în România poți găsi cele trei animale în același loc, la Grădina Zoologică din Târgu Mureș.

Grădina este un loc în care merită să te pierzi și în care nu ai cum să te plictisești. Asta pentru că sunt peste 180 de specii de animale.

Zoo Targu Mures

De la pești și broaște țestoase, până la elefanți și zimbri, poți găsi foarte multe familii de animale. Nu degeaba grădina de la Târgu Mureș e cel mai mare Zoo din țară.

Atracțiile cele mai mari? Elefanții, girafele, zebrele, tigrii și leii, antilopele, maimuțele, urșii și căprioarele. Acestea din urmă sunt atât de blânde și gingașe, încât reprezentanții grădinii au lăsat un spațiu special în care le poți mângâia.

Zoo Targu Mures

Poate că cel mai interesant lucru observat a fost modul în care specii diferite de animale se împacă în același loc. Pentru exemplu, zimbrul și căprioarele. Sau antilopele și zebrele. Cel mai mult ne-a mirat când am văzut doi elefanți mari pe lângă care alerga liniștită o familie de căprioare cu doi puiuți. Ni s-a spus că elefanților le face bine prezența căprioarelor, indiferent de diferența de mărime sau de zonele din care provin. Poate că asta e o lecție de învățat de la animale.

Există și un loc reprezentativ pentru ecosistemul din țara noastră. Pe 5 hectare se întinde zona în care o haită de lupi stau împreună cu câțiva urși. Totul, într-o pădure deasă de stejari.

Zoo Targu Mures

Speciile diferite de maimuțe îți dau motive să le acorzi o parte din timpul tău. Nu mai vorbesc că sunt peste alee de o familie minunată de lei.

După ce vei vizita grădina zoologică, vei rămâne cu un sentiment plăcut și e foarte probabil să pleci zâmbind din acest loc. Dacă ai și copii cu tine, șansele ca cei mici să se îndrăgostească iremediabil de vreun animal sunt imense.

Îți mulțumesc că m-ai citit.
Sergiu,
din echipa Zig Zag prin România

Fotografii realizate de Oancia Iulian