Încă de la înființare, din august 2014, Zig Zag prin România și-a propus să promoveze România ca destinație turistică și asta, mai ales, printre români. Să ne cunoaștem povestea. Să călătorim nu doar în orașul în care locuim sau în județ, ci și către celelalte regiuni ale țării. În acest sens, remarcăm o tendință pozitivă. Și dacă ar fi să căutăm cel puțin un aspect pozitiv al acestei pandemii, ar fi întocmai îndeplinirea scopului asociației noastre. Suntem încurajați să nu mai plecăm din țară și să ne petrecem concediul în locuri mai puțin aglomerate. Dacă ești în căutarea unui astfel de loc, noi am realizat o selecție de 41+1 de locuri unice din România de văzut pe timp de pandemie. Sunt locuri sigure, în care se poate respecta distanțarea socială, pe care noi le-am văzut și pe care ar trebui să le vezi și tu. Ordinea este una alfabetică (după județ) și dacă dai click pe fiecare loc în parte, o să poți afla mai multe, tot de pe blogul nostru. La final am adăugat încă o recomandare bonus. 

 

41 de locuri unice din România de văzut pe timp de pandemie

 

1. Alba – Râpa Roșie

Râpa Roșie este o rezervație naturală protejată care impresionează prin forme și culori. Denumite și „piramidele coafate” sau „micul Canion al României”, formațiunile își modifică aspectul și dimensiunile în urma ploilor mai abundente. 


2. Arad – Parcul Natural Lunca Mureșului

Parcul Natural Lunca Mureșului etse structurat pe patru arii protejate natural: Prundul Mare, Pădurea Cenad, Insula Mare Cenad și Insulele Igriș. Toate aceste porțiuni oferă o gamă diversificată de activități, de spectacole vizuale pline de măiestrie, mișcare și coloratură. 

Principalele atracții turistice din Lunca Mureșului:

  • Peisajul specific de luncă, având ca element principal Râul Mureș;
  • Cele cca 200 de specii de păsări;
  • Biodiversitatea remarcabilă (păsări, mamifere, reptile, amfibieni, pești, insecte etc.);
  • Cele două mănăstiri foarte vechi din interiorul parcului (Mănăstirea Hodoș-Bodrog și Mănăstirea Bezdin);
  • Balta cu nuferi din Rezervația naturală Prundul Mare.

3. Argeș – Mănăstirea Corbii de Piatră

Mănăstirea Corbii de Piatră este cea mai veche mănăstire rupestră din ţara noastră, săpată într-un perete masiv de stâncă (secolul XIV). Ea găzduiește cel mai vechi ansamblu de pictură (700 de ani) și este singurul lăcaș de cult din România care are două altare funcționale pe același naosMănăstirea Corbii de Piatră împreună cu Mănăstirea Nămăiești și Cetățuia Negru Vodă formează un triunghi echilateral cu latura de 20 km, o  formă geometrică perfectă, cunoscută ca triunghiul iniţiatic, magic sau sacru al Argeşului despre care poți citi mai multe aici.

4. Bacău – Traseul „300 de scări” | Slănic Moldova

Traseul 300 de scări cunoscut şi ca „Traseul 5” reprezintă o plimbare prin pădurile de la poalele muntelui Dobru, deasupra zonei izvoarelor minerale din Slănic Moldova şi de-a lungul Cheilor Slănicului. Plecarea în traseu se face din apropierea zonei izvoarelor, scările acestuia urcă prin pădure și deși apar, pe alocuri, serpentine, întreg traseul este ușor și practicabil. Trebuie să reții că pentru acest traseu nu este nevoie de pregătire fizică şi nici de echipamente specializate pentru drumeţii montane, însă ar fi de ajutor dacă ești echipat sport. Durata medie a traseului complet este de maximum două ore.

5. Bihor – Cascada Evantai

Pentru a ajunge la Cascada Evantai este nevoie să treci printr-o peșteră, casa râului Galbena ce, mai apoi, se desface într-un „evantai” de apă (de aici și numele locului). Odată ajuns în Chiele Galbenei, trebuie să ții traseul Circuitul Galbenei, marcat cu punct galben și o să ajungi la cascada de 10 metri lungime. 


6. Bistrița-Năsăud – Lacul Colibița 

„Marea de la Munte” sau Lacul Colibița se întinde pe cinci kilometri, la poalele munţilor Călimani, şi poartă denumirea localităţii, care a fost inundată și care mai apoi a dat naștere acestuia. Cel puţin aşa spun legendele pe care le auzi de la localnici. Pentru a ajunge la Lacul Colibiţa trebuie să parcurgi un drum şerpuit dincolo de Bistriţa Bârgăului care la prima vedere pare un sat simplu. Când îți apare în drum barajul de acumulare, ştii sigur că ai ajuns la destinaţie pentru că poţi deja să admiri lacul în toată splendoarea sa.

Se spune că pe fundul lacului ar exista o parte din casele scufundate, inclusiv vechea biserică din Colibiţa şi atunci când scade nivelul apei, se poate vedea crucea bisericii. Localnicii spun că lacul ar fi blestemat şi că în fiecare an se plăteşte tribut cu o viaţă umană.


7. Botoșani – Cornisa Aquapark & Sports Botoșani

Cornisa Aquapark & Sports este un proiect pornit din dorința de a aduce comunității un motiv de mândrie, un loc al distracției, adrenalinei și relaxării cu diverse activități menite să bucure ochii copiilor și adulților din Botoșani și pretutindeni.

8. Brașov – Sanctuarului „Libearty”

Pe harta României, mai exact, la marginea orașului Zărnești, din județul Brașov, domnește în liniște cea mai mare rezervație de urși bruni din lume. Sanctuarului „Libearty” a salvat până acum aproximativ 100 de urși bruni care fie au fost tratați cu răutate de către stăpânii lor, fie au fost ținuți în cuști sufocante, totul spre amuzamentul turiștilor care voiau „o fotografie cu ursul”. Locul poate fi vizitat cu respectarea unor reguli. 

9. Brăila – Insula Mică a Brăilei 

Adesea numită poarta de intrare a în Delta Brăilei, Insula Mică a Brăilei este o rezervație naturală protejată care conservă ecosisteme acvatice și terestre într-o formă aproape de cea inițială, zona Popa și Egreta fiind principalele obiective turistice naturale.

10. Buzău – Așezările rupestre din Munții Buzăului

Vatra sihastriilor din Munții Buzăului este răspândită de minuni de piatră, locuințe din perioada precreștina. Locuințe în care au locuit oameni în neolitic și apoi sihastri până la sfârșitul sec al XIX lea. În toată poiana sunt peste 15 obiective turistice, iar traseul este unul mai lung și, prin urmare, ai nevoie de răbdare. 

11. Caraș-Severin – Cătunele Scărişoara şi Ineleţ

Satele Scărişoara şi Ineleţ, de pe Valea Cernei, se află în topul celor mai izolate locuri din ţară. Singura cale de acces spre sate este reprezentată de scările construite din lemn de salcâm, la începutul anilor 1970. La construirea scărilor au muncit două echipe. Unii muncitori erau sus şi ţineau funiile lăsând scările în jos. Ceilalţi erau coborâți la baza muntelui pentru a prinde scările de stâncă. 

12. Călărași – Insula Păcuiul lui Soare

Dacă vrei să călătorești spre Insula Păcuiul lui Soare, alege să îți petreci o zi întreagă sau chiar să înnoptezi. Fie că alegi să pescuiești, să admiri natura sau să te scalzi în apele calde ale Dunării acest loc îți va intra direct la suflet. Locul impresionează prin valoarea istorică, dar și prin biodiversitatea absolut fascinantă.

13. Cluj – Salina Turda

Salina Turda sau poarta spre inima Transilvaniei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din județul Cluj. Se presupune că anul trecut mai mult de 700.000 de turiști i-au trecut pragul. Este cunoscută nu doar ca obiectiv turistic, ci și pentru zonele sale de agrement, pentru Salina Balneară, sau/și pentru aria protejată din împrejurimi. Deși este un spațiu închis, Salina este foarte încăpătoare și, prin urmare, sigură de vizitat pe timp de pandemie. Noi îți recomandăm să urci și să cobori scările și mai puțin să folosești liftul. 

În județul Cluj îți recomandăm să te cazezi la UBA Aparthotel Cluj, un loc în care te vei simți de-a dreptul răsfățat. Apartamentele sunt spațioase, impecabil amenajate și oferă siguranță, mai ales în aceste timpuri. Beneficiezi de mic-dejun din ingrediente locale, parcare gratuită, loc de joacă pentru copii și răsfăț.

Masa o poți servi la Restaurant Rod, un loc plin de istorisiri delicioase: o reinterpretare a poveștii „Ali Baba și cei 40 de hoți” în care personajele principale sunt bulgurul și pulpa de pui sau „Vrăjitorul din OZ” cu un alt final, unul în care porcul de la Ferma TOTO se împrietenește cu morcovul și cartoful. Cert este că preparatul este vedeta și pentru satisfacția clientului se muncește non-stop. Să nu uiți „să lași” suficient loc și pentru desert, fiindcă o să-l ții minte o perioadă foarte lungă.


14. Constanța – Dream Explorer Constanța

Echipa Dream Explorer care se aventurează pe Marea Neagră, lacurile din orașul Constanța și chiar din Bulgaria, în mod special, cu caiacul.  Dar cine vrea mai multă adrenalină și vrea să se aventureze o poate face cu șalupa, velierul sau poate alege să facă scufundări sau chiar activități offroad tot alături de ei. Sunt profesioniști, prietenoși și au simțul umorului. 

15. Covasna – Dealul Pivnițele Mari

Acest monument ce formează o cupolă este susținut de 12 pini masivi, legați ferm între ei cu lanțuri de fier. Dacă nu ar exista lanțurile să le țină împreună, tot monumentul s-ar prăbuși. Până la movila propriu-zisă, sunt amenajate 12 porți pe o potecă ce duce direct la monumentul unde se află altarul înconjurat de pinii giganți. În jurul movilei vei regăsi 12 bucăți de piatră pe care sunt gravate nume de orașe și date calendaristice. Asta face ca de 12 ori pe an focul să fie aprins în mijlocul movilei la datele menționate pe pietre și reprezentative pentru localitățile respective și comunitatea din Ținutul celor Trei Scaune.

16. Dâmbovița – Peștera Ialomiței

Peștera cea mai cunoscută și importantă din masivul Bucegi este Peștera Ialomiței, denumită și Peștera Regilor. Aceasta datează încă din antichitate, conform unor mituri și a unor documente scrise. Despre Bucegi se spune că are o particularitate aparte deoarece este înconjurat de 13 coloane de cuarț care construiesc o energie puternic pozitivă resimțită chiar de mulți turiști, iar apa care curge din stâncă este apă pură și vie.

17. Dolj – Parcul Nicolae Romanescu

Parcul Nicolae Romanescu este cel mai mare parc natural din ţară şi din Estul Europei. În cele aproape 100 de hectare vei descoperi locuri naturale superbe şi construcţii măreţe. Prin pitorescul său, parcul oferă un cadru deosebit de romantic în care poţi admira adevărate „tablouri naturale”: lacuri de peste patru hectare, o insulă pentru lebede și poduri de lemn peste cursuri de apă. 

18. Galați – Faleza Dunării din Galați

Faleza Dunării din Galați este un loc ideal pentru promenadă, jogging, plimbări cu rolele, bicicleta sau doar o simplă plimbare de relaxare, singur sau însoțit. Pe faleză vei regăsi câteva sculpturi din metal care atrag atenția. Denumit de mulți muzeu de artă modernă în aer liber, complexul cuprinde doar opere de artă monumentală din metal. Primele lucrări au fost realizate la edițiile din 1976 și 1977 ale Taberei de Sculptură în Metal de la Galați și sunt semnate de importanți sculptori români. S-a ales ca material local fierul. 

19. Giurgiu – Parcul Natural Comana

Traseul prin Parcul Natural Comana este marcat prin cruce roșie. Poți să ții aleea Gelu Naum de la intrarea în parc până la Observatorul Ornitologic sau să mergi pe jos/cu bicicleta prin pădure. Bicicletele pot fi închiriat chiar din parc. Dacă optezi pentru bicicletă, trebuie să știi că prin pădure vor exista porțiuni ușoare, dar și pasaje mai dificile. Orice variantă ai alege marcajele sunt mereu prezente. 

20. Gorj – Peştera Muierilor

Peștera Muierilor este prima peşteră electrificată din România. În 1955 a fost numită Rezervaţie speologică şi Monument de Rezervaţie Naturală. Se spune că poartă această denumire, fiindcă în peșteră se adăposteau femeile și copiii în timpul războaielor. Cascadele împietrite oferă un spectacol uimitor. 

21. Harghita – Statuia Inima lui Isus

Are 22 de metri și este cea mai înaltă figură a lui Isus din Europa de Est. Drumul până la statuie este ceva mai lung și anevoios, însă peisajul și emoțiile merită tot efortul. Statuia are o scară interioară și poți urca și, mai apoi, observa/fotografia panorame superbe.

22. Hunedoara – Lacul Bucura

Lacul Bucura este cel mai mare lac glaciar, ca întindere, din România. Acesta se află la o altitudine de 2.040 de metri și, prin urmare, este posibil să ai nevoie de haine ceva mai groase și poate și de o butelie mic pentru a-ți prepara, din când în când, un ceai cald. Lacul Bucura se află lângă un alt lac, Lacul Zănoaga, care este cel mai adânc lac din țară.

23. Ialomița – Grădina de Vară de la Amara

Locul este cel mai mare parc dendrologic din sud-estul ţării, are o suprafață de peste 64 de hectare și este amenajat în incita staţiunii balneare Amara. Având nenumărate specii de plante, cele mai multe specifice zonelor de câmpie, precum nuci, arbuşti sălbatici sau salcie, totul se transformă într-o pictură în fața căreia simți să te înclini.

24. Iași – Locul Fosilifer Dealul Repedea

Dealul Repedea, cunoscut și sub numele de „la releu”, oferă o panoramă spectaculoasă asupra orașului Iași. Locul este preferat de ieșenii care vor să-și petreacă timpul liber în natură, în jurul unui picnic și, mai ales, de fotografii care vor să surprindă atmosfera orașului de sus.

Dealul Repedea are o altitudine de 353m și este inclus în arealul care a fost declarat rezervație geologică și paleontologică denumit „Locul Fosilifer Dealul Repedea”.

25. Ilfov – Edenland Park Balotești

Edenland Park este cel mai mare, complex parc de aventură din România. Te poți caza în căsuțele din copaci, aflate chiar în mijlocul pădurii Balotești și te poți „înscrie” la activitățile pe care le oferă zona: vizită la ferma animalelor, echitația, perete de escaladă, plimbare cu bicicleta, minigolf, airsoft, tir cu arcul, atelier de pictură și paintball. Edenland Park cuprinde 14 trasee în copaci, care sunt accesibile tuturor: de la vârsta de 4 ani și minimum un metru înălțime, cu o stare fizică și psihică bună.

 

26. Maramureș – Satul Rohia

În inima Țării Lăpușului, ascuns între dealuri, în ceața dimineții, poate fi văzut satul Rohia. Localitatea, de un rar pitoresc, este renumită pentru Mănăstirea Sf. Ana-Rohia. Datorită mănăstirii, satul Rohia este o destinație preferată de pelerini. Toți cei care ajung aici sunt întâmpinați cu drag de ospitalitatea sătenilor, tipic maramureșeană.

27. Mehedinți – Cazanele Mici

Cazanele Mici încep din Golful Mraconia și se întind pe o lungime de 3,6 km. Sunt străjuite de masivele Ciucarul Mic, pe malul românesc – 313 metri – şi Strbacul Mic, pe malul sârbesc – 626 metri. Fac parte din Parcul Natural Porţile de Fier şi reprezintă o rezervaţie naturală preţioasă pentru judeţul Mehedinţi. Pe lȃngă plimbarea cu vaporul prin Cazanele Mari şi Mici ale Dunării, zona îți oferă şi alte puncte de atracţie ce merită vizitate. Pe malul românesc, în Golful Mraconia este Statuia lui Decebal, cea mai mare sculptură în piatră din Europa, iar la numai 500 de metri de statuie se vede Mănăstirea Mraconia, cunoscută şi sub denumirea de „Mănăstirea de sub apă”. 

28. Mureș – Rezervația Breite

Sunt mai bine de șase secole de când sașii au creat un spaţiu unde puteau să-şi pască turmele de porci şi bovine dar şi un loc de recreere şi petrecere a timpului liber. Cele mai recunoscute erau serbările câmpeneşti, la sfârşitul primăverii sau începutul verii. Platoul Breite este cel mai mare, reprezentativ și bine conservat habitat de pajiște împădurită cu goruni și stejari multiseculari din centrul și estul Europei. Poți să ajungi la rezervație destul de ușor: pe jos din Sighișoara, din Cartierul Ana Ipătescu sau cu mașina, direct la baza Platoului Breite.

29. Neamț – Parcul Natural Vânători Neamț

Parcul Natural Vânători Neamț (PNVT) este singurul loc din țară unde regăsim zimbri în libertate, semilibertate și captivitate. În captivitate se află în cadrul Grădinii Zoologice din comuna Vânători (6 zimbri), semilibertate 17 zimbri și 24 zimbri în libertate în întregul areal al PNVT. Anual se reușește suplimentarea numărului aflat în libertate cu câte 3 exemplare. Prima eliberare a zimbrilor din țara noastră (cinci exemplare), a fost realizată în 2012 în comuna Crăcăoani, Neamț o zonă izolată,  cu păduri de foioase și amestec și altitudinea cuprinsă între 800 și 1000m, perfectă din punct de vedere al existenței zimbrului în condiții de libertate.

30. Olt – Sucidava şi Fântâna Secretă

Sucidava a fost vechea capitală a tribului dacic al sucilor și este situată în vatra orașului Corabia. Numele acesteia vine de la tribul geto-dacic „Suci” şi „Dava”, care înseamnă cetate. Pe scurt Cetatea Sucilor. Fântâna a fost construită în timpul lui Justinian şi descoperită în 1958. Aceasta a fost restaurată și poate fi vizitată. 

31. Prahova – Stâncile Franz Joseph

Stâncile Franz Joseph și Poiana Regală se află la 1270 metri și au fost locurile cele mai frecventate de monarhii României pentru plimbări şi petreceri câmpeneşti, atunci când erau vizitați de oaspeţii de seamă ai Casei Regale. De la Stâncile Franz Joseph se pot vedea panorame încântătoare și liniștite asupra Văii Prahovei, de unde și povestea că regele Carol I a venit aici cu împăratul Austro-Ungariei care a rămas profund impresionat de frumusețile și măreția zonei.

32. Satu Mare – Grădina Romei

Zona în care se află parcul acum are o istorie mai lungă, mereu în continuă transformare. Inițial, pe la mijlocul secolul al XIX-lea acest loc se numea Grădina de Tir. Era locul de relaxare și distracție al membrilor Societății de Tir, un sport foarte apreciat în Satu Mare la acea vreme. Însă, pe aleile parcului se plimbau mai mult nobilii și burghezii.

Pe timpuri mai călduroase, parcul găzduiește și diverse spectacole sau reprezentații în aer liber pentru sătmăreni.

33. Sălaj – Castrul Roman Porolissum

Castrul de la Porolissum a fost ridicat în timpul celui de-al doilea război daco-roman de către împăratul Traian. El a construit această fortăreață cu scopul de a bloca trecerea dinspre Munții Carpați spre Dacia Porolissensis. În cadrul Castrului se află Amfiteatrul de la Porolissum, cea mai mare clădire publică cunoscută în Dacia Romană. Clădirea avea o dimensiune de peste 84x73m și o capacitate de circa 5500 de spectatori. De 10 ani, aici are loc festivalul anual Porolissum Fest organizat de Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă – Zalău, însă anul acesta, din cauza pandemiei, evenimentul s-a mutat în mediul online. Pe lângă faptul că acest loc este încărcat de istorie, este situat într-un cadru natural foarte frumos, de unde se pot vedea Munţii Meseş. Castrul Roman Porolissum se poate vizita și pe timp de noapte.

34. Sibiu – Complexul Național Muzeal „ASTRA”

Complexul Național Muzeal „ASTRA” a fost înființat acum 54 de ani și se întinde pe o suprafață de 96 de ha, iar expoziția propriu-zisă ocupă doar 42 de ha. Toate monumentele pe care ni le pune la dispoziție muzeul sunt piese originale, adică cercetătorii muzeului au mers pe teren, au demontat fiecare căsuță (cu maximă atenție), le-au transportat până în Dumbrava Sibiului și, la final, le-au montat la loc – exact ca într-un joc de lego. Și pe dreapta, și pe stânga, o să vezi casele românilor de la sat, dispuse, nu pe zone geografice, ci în funcție de tipul de meșteșug. Mai exact, sunt cinci mari sectoare: civilizația lemnului, olăritul, viticultura și pomicultura, păstoritul și agricultura. Cea mai veche construcție din muzeu este Biserica de lemn din Dretea, județul Cluj, care datează încă din anul 1672.

În județul Sibiu îți recomandăm să te oprești și să înnoptezi la Hotel Împăratul Romanilor, din centrul istoric al orașului Sibiu. Decorul este unul impresionant, de secol XIX, care te va face să simți că te-ai întros în timpul în care te visai rege sau regină. Visul devine realitate, măcar și pentru o noapte. De o eleganță aparte, hotelul poartă eticheta de primul hotel din România și, poate de aceea, aceasta îl responsabilizează să mențină standardele la înălțime.

35. Suceava – Parcul Ariniș

Situat pe malul stâng al Moldovei, Parcul Dendrologic se întinde pe o luncă, numită, din vremuri vechi, „pe Saiba”. Parcul are o încărcătură istorică aparte, fiind ținutul unde Dragoș, venit din Țara Maramureșului, își făcea drum spre viitoarea cetate a Moldovei și un loc preferat de Sfântul Daniil Sihastru. Pe cele 25 de hectare se întind mai mult de 500 de specii de plante. Aici se află și pârtia „Șoimul”, pârtie modernă cu telescaun ce urcă la 1462 metri, acolo unde de curând s-a construit un observator de unde poate fi admirată o panoramă amplă a ţinutului Humorului.

36. Teleorman – Parcul Vedea

Parcul Vedea din Alexandria se află pe malul râului cu același nume. Este preferat de localnici, dar și de turiști, fiindcă este un loc plin de flori și de culoare, un loc mereu activ. Parcul este cea mai mare şi mai dotată zonă de agrement din municipiul Alexandria. 

37. Timiș – Zona Râului Bega

Zona Râului Bega, care traversează orașele Făget și Timișoara, pe teritoriul României și orașul sârbesc Zrenjanin, este unul dintre locurile preferate ale localnicilor. Între 2011-2016 aceasta a trecut printr-o etapă de amenajare și astăzi turiștii se pot plimba cu bicicletele pe pistele de pe malurile Begăi sau pot alege să se urce pe un vaporaș și să circule între Centrala Hidroelectrică şi Podul Modos (Freidorf). 

38. Tulcea – Lacul Cuibul cu Lebede

Lacul Cuibul cu Lebede este un mic colț de rai din Tulcea, despre care nu foarte multă lume știe. Plimbările cu barca pe acest lac sunt memorabile și, dacă ești norocos, poți observa dansul splendid dintre faună și vegetație, în cea mai originală forma a sa.

39. Vaslui – Movila lui Burcel, Miclești

Movila lui Burcel este o arie naturală de interes național, care se întinde pe o suprafață de 12 ha. Este un loc iubit de botaniști, datorită speciilor floristice rare care vegetează în stratul ierbos. În vârful Movilei se află Mănăstirea Sfinții Împărați Constantin și Elena, o mănăstire ortodoxă înființată în anul 1996. Toate construcțiile ridicate pe Movila lui Burcel sunt din lemn.

40. Vâlcea – Cascada lui Ciucă

Proprietarul pensiunii „Paradis” din Mălaia, Pavel Ciucă, este îndrăgostit de România și are o mare pasiune față de geografia țări noastre. Într-o zi a urcat, împreună cu fiul său, pe cascadă cu o ruletă și a stabilit că este cea mai înaltă cascadă din România. Conform datelor adunate de Pavel Ciucă, cascada are oficial 80 m de cădere liberă, și nu în trepte, cum e la Cascada Cailor. Mai poartă denumirea de Cascada Scoruș sau de Cascada de la Mălaia.

41. Vrancea – Cascada Putna

Cascada Putnei este o arie protejată de interes național situată în apropierea satului Lepșa, în Parcul Natural Putna Vrancea. Locul a fost declarat Monument al Naturii în anul 1973, moment în care au fost realizate și primele amenajări pentru vizitare. Cascada are circa 80 de metri lungime, iar apa se strânge într-un lac cu adâncimea de aproximativ 12 metri.

Bonus. București – Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”

Pe malul lacului Herăstrău, în mijlocul capitalei României, turiștii au plăcerea de a întâlni un „sat” adevărat, cu monumente şi artefacte din sec. al XVII-lea, până la începutul sec. XX care au recăpătat o a doua viaţă prin intermediul Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”. Muzeul  este unul dintre cele mai mare și vechi muzee din Europa, cu peste 300 de construcţii reprezentative și zeci de mii de obiecte provenite din importante zone etnografie (case, biserici și troițe, ateliere, anexe, instalații mori de apă și vânt, și exponate precum împletituri, covoare, icoane, mobilă etc), toate de o valoare inestimabilă.

Toate locurile selectate au fost vizitate de echipa Zig Zag prin România în cei 6 ani de călătorie prin țară. Toate fotografiile aparțin echipei. 

Abonează-te la Zig Zag prin România

* indicates required


Abonându-vă vă dați acordul ca Asociația Zig Zag prin România să vă contacteze și/sau să vă trimită noutăți pe e-mail.


Vă puteți dezabona în orice moment făcând click pe linkul din subsolul e-mailurilor noastre.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.