A fost odată ca niciodată, în vestul României, în regiunea istorică numită de mulţi Banat un oraş mândru şi înfloritor! Vreme de sute de ani, fie pace sau război, multe popoare şi-au găsit aici casă şi loc liber de exprimare. Ciuma, conflictele şi schimbarea nu i-au răpit câtuşi de puţin farmecul!

Oraşul cu pricina şi-a schimbat hainele de mai multe ori în existenţa sa…A purtat straie romane, veşminte ale popoarelor migratoare, ale maghiarilor, turcilor, austriecilor, sârbilor şi românilor. Mai mult, fiecare popor care l-a locuit sau vizitat a lăsat în el o fărâmă colorată de „ceva”.
Ce este acest „ceva”?
Puţină originalitate, pasiune, invenţii noi, construcţii bine gândite, idei inovatoare, curajul de a trăi aşa cum doreşti, afaceri prospere sau chiar probleme care pentru alţii au devenit oportunităţi!
Mulţi l-au numit oraşul de pe Bega!
Dar stai, o sumedenie de nume au venit ca să încerce să-l încadreze într-o „cutiuţă” a minţii: reşedinţa judeţului Timiş, un oraş business, al treilea oraş ca populaţie din România sau cel mai tare oraş din vestul României. Alţii s-au uitat să vadă ce se întâmplă între zidurile sale…Fiecare are o părere! Aşadar i-au spus Oraşul Premierelor, al Revoluţiei, al Parcurilor, al istoriei, al baghetei şi culturii sau oraşul culturii underground. La naiba, e greu să te opreşti la unul singur căci găseşti aici câte ceva din toate aceste lucruri 🙂

Noi, Ziggy şi echipa Zig Zag prin România l-am locuit timp de o lună şi jumătate. Ne-am amestecat printre locuitorii săi, i-am cunoscut oamenii de seamă, activităţile culturale abundente şi obiectivele cele mai frumoase. Diversitatea sa ni s-a infiltrat jucăuş prin fiecare celulă a fiinţei noastre! Nu o să mai fim niciodată ca înainte.
Cu greu am plecat din el, cu sufletul plin de experienţe şi amintiri memorabile.
Noi nu o să-i mai dăm o altă etichetă. Credem că are destule 🙂 În schimb, îţi dăruim ţie acest material video care are o părticică din spiritul său…un material în imagini şi culoare despre: TIMIŞOARA!

Mulţumim de mii de ori celor care ne-au fost alături cât timp am stat în Timişoara şi au contribuit într-un fel sau altul la realizarea acestui hyperlapse!

Muzică: Argatu’-Sculaţi de ne ascultaţi

Acest hyperlapse este doar o parte a activităţii noastre pe judeţul Timiş! Pentru mai multe poveşti şi informaţii afli intră pe: http://zigzagprinromania.com/blog

Echipa Zig Zag prin România